Objasnila je da na taj način možete "nenasilno" pregovarati, Foto: Profimedia

koronavirus

STALNO SE SVAĐATE SA SVOJIM PARTNEROM U IZOLACIJI? Ova metoda može vam pomoći da živite u miru i ljubavi

Radi se o jednostavnoj vežbi komunikacije

Objavljeno: 09.04.2020. 14:15h

Koliko god voleli da provodite vreme sa svojim partnerom, nikom nije lako biti zatvoren u kući pa nervoza često izbija u obliku svađa.

Ako se i vi tokom izolacije češće svađate s voljenom osobom, u tome bi vam moglo pomoći pravilo od pet minuta o kojem je na Instagramu progovorila influencerka Grejs Hejzel koju prati nešto manje od 24 hiljade ljudi.

Radi se o jednostavnoj vežbi komunikacije u kojoj svatko ima pet minuta da kaže kako se oseća (bez napadanja druge osobe). Grejs to naziva "nenasilnom komunikacijom".

"Ako nešto želite da rešite, pokušajte postaviti alarm na pet minuta od trenutka kad ste uzeli reč. U tih pet minuta recite svoje argumente, pri čemu je drugoj osobi zabranjeno da vas prekida, verbalno ili izrazima lica. Nakon što vaših pet minuta istekne, osoba koja je slušala ima pet minuta da vam objasni šta je ona čula od toga što ste rekli. Nakon toga, partner dobija svojih pet minuta da kaže šta misli", napisala je Grace.

Objasnila je da na taj način možete "nenasilno" pregovarati, izmenjujući uloge svakih pet minuta, sve dok ne dođete do tačke gde ste se složili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)