Aleksandar Prijović je uhapšen zbog kršenja policijskog časa, Foto: Starsport©

Čeka se na tužioca

KAKVA KAZNA ČEKA PRIJOVIĆA? Od jedne stvari zavisi da li mu preti i zatvor!

Odgovaraće za kršenje policijskog časa, ali da li je prekršio i naredbu o obaveznom kućnom karantinu za sve koji dođu iz inostranstva, nije poznato

Objavljeno: 04.04.2020. 10:37h

Aleksandar Prijović, povremeni reprezentativac Srbije, uhapšen je u petak zajedno sa pevačem Radišom Trajkovićem Đanijem i njegovom suprugom zbog kršenja policijskog časa.

Srpski fudbaler je bio u društvu pevača i njegove supruge u kafeu jednog beogradskog hotela nakon 17 časova, iako je tada policijski čas bio na snazi.

Prijović je ovime prekršio direktnu meru i propis Vlade Srbije koji je donesen u vreme vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, ali za sada je nepoznato kakve će posledice snositi.

Mnogi se pitaju kakve će posledice snositi Aleksandar Prijovićfoto: Starsport©

Za ovo delo je predviđena novčana kazna u iznosu od 50 do 150 hiljada evra.

Međutim, ono što sada interesuje javnost jeste da li je igrač Al Itihada prekršio i direktnu naredbu o obaveznom kućnom karantinu od 28 dana, koji je Vlada propisala za sve koji su iz inostranstva došli u Srbiju.

Nije poznato da li je Prijović već bio u Srbiji pre početka epidemije i proglašenja vanrednog stanja, ako jeste, onda nije prekršio pomenutu meru o obaveznom kućnom karantinu.

Nije poznato da li je Aleksandar Prijović prekršio i naredbu o obaveznom kućnom karantinufoto: Starsport©

To bi moglo biti tačno, pošto je poslednji put bio u protokolu za utakmicu svog kluba još 28. decembra, posle čega je rečeno da više ne računaju na njega, a zna se i da je tokom januara boravio u Beogradu, tako da postoji mogućnost da je zaista još od Nove godine u Srbiji.

Ali, u slučaju da je u međuvremenu boravio na drugim destinacijama i da se vratio u zemlju nakon proglašenja vanrednog stanja, onda je sigurno prekršio i obavezni kućni karantin u trajanju od 28 dana kao Luka Jović i za to će takođe snositi posledice.

Kako se to smatra krivičnim delom, moguća je i novčana, ali i zatvorska kazna. Otežavajuća okolnost bi mu svakako bila i to što se nalazio u društvu barem još dve osobe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)