Foto: Printscreen

festival

Basista Rolling Stonesa nastupiće na Nišvilu 2020 sa bendom Stone Raiders

Basista The Rolling Stonesa, Deril Džons (Darryl Jones) sredinom avgusta nastupiće na Nišvillu kao član supertrija Stone Raiders, navode organizatori. Ovaj trio nastupiće poslednjeg dana niškog džez festivala.

Objavljeno: 24.03.2020. 22:49h > 23:04h

Trio predvodi gitarista Žan-Pol Burej (Jean-Paul Bourelly), a na bubnjevima je Vil Kahun (Will Calhoun), član grupe Living Colour.

Deril Džons je 1993. godine dobio poziv od Rolingstonsa da na basu zameni Bila Vajmena koji je tada napustio Stonse. Iako ga preostali članovi benda nikada nisu promovisali u zvaničnog člana grupe – Deril je sa Stonsima svirao na svim albumima i turnejama do danas.

A uz sve to, osim što vodi i svoje autorske projekte, jedan od najomiljenijih angažmana mu je upravo ono što radi u sklopu “Stone Raidersa” sa kojima je objavio jedan album, a na novom koji izlazi ove godine – prvi put se pojavljuje i kao pevač - navode organizatori.

Svirao je i sa Majlsom Dejvisom, a sa plejadom muzičara išao je na turneje i snimao (Herbie Hancock and Headhunters, Madonna, Erik Klepton, Džon Skofild, Hajram Bulok, Gil Evans, Steps Ahead, Piter Gejbriel, B.B. King, Nil Jang...)

Stone Raiders će na Nišvilu nastupiti završnog dana, u nedelju 16. avgusta.

Bonus video: