Basketaši Zemuna su prethodnih dana boravili u Holandiji, Foto: Zemun 3x3

Pobegli na vreme

SRPSKI BASKETAŠI PRED EKSPANZIJU KORONAVIRUSA BILI U HOLANDIJI: Podučavali su ih kako se igra 3 na 3!

Oni su sa Holanđanima sparingovali kako bih ih spremili za kvalifikacioni turnir za OI

Objavljeno: 17.03.2020. 10:57h

Srpska basket ekipa Zemun, boravila je nekoliko dana u "zemlji lala i vetrenjača".

Svetski šampioni iz 2017. godine zadovoljni su urađenim u Holandiji i kampom u Amsterdamu.

Na poziv nacionalne federacije Holandije, Marko Dugošija, Lazar Rašić, Nebojša Bošković i Bogdan Dragović, četiri dana proveli su u Amsterdamu, kako bi "sparingovali" s holandskim timom, koji se spremao za olimpijske kvalifikacije u Indiji.

Srpski i holandski basketaši tokom trening kampafoto: Zemun 3x3

- Prijalo nam je što smo na kratko prekinuli pripreme u Beogradu i imali priliku da odemo u kamp jedne tako ozbiljne ekipe i s njima treniramo. Veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo - rekao je Marko Dugošija.

Nakon što su u Beoradu zbog kampa Zemunaca boravili nacionalni timovi Mongolije i Kanade, sada su momci iz srpske prestonice imali još jedan internacionalni sparing.

- Drago nam je da smo radom u prethodnom periodu stekli dobru reputaciju, a treninzi sa ovim timovima i nama znače, kako bi se što bolje pripremili za sve što nas čeka ove sezone.

FOTO: Zemun 3x3
FOTO: Zemun 3x3
FOTO: Zemun 3x3

Pandemija izazvana korova virusom stopirala je sportska dešavanja u čitavom svetu, a to je uticalo i na početak nove FIBA 3x3 turneje, koji je odložen do daljeg.

- FIBA je otkazala sve turnire za prva dva meseca sezone, pratimo situaciju, nadamo se brzom početku i da će ovaj virus napraviti što manje štete, kako u našoj zemlji, trako i čitavom svetu - zaključio je Dugošija.

Momci iz Zemuna potencijalni su reprezentativci Srbije i mogli bi da budu deo tima koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijski igrama, koje su takođe neizvesne zbog pomenute pandemije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)