Prodavnica, Foto: Profimedia

SVE JE U REDU

SAMO BEZ PANIKE: Trgovine dobro snabdevene, dovoljno ima svih sredstava i namirnica

- PKS je na raspolaganju predstavnicima trgovinskih lanaca za svako pitanje i eventualnu nedoumicu u trenutnim okolnostima. Na redovnim nedeljnim sastancima nastavićemo da pratimo situacij

Objavljeno: 14.03.2020. 14:45h

Regionalna privredna komora Niš saopštila je nakon direktnog uvida u snabdevenost, ali i komunikacije sa dobavljacima, da trgovine na zalihama imaju sasvim dovoljnu količinu svih neophodnih sredstava.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije usled virusa COVID-19, PKS- Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga saopštila je da su u okviru komorskog sistema Srbije preduzete sve mere kako bi se sistematski i svakodnevno pratila snabdevenost velikih i malih trgovinskih lanaca sredstvima za ličnu higijenu, čija je potražnja poslednjih dana pojačana.

Da će se redovno snabdevanje nastaviti i narednih dana pokazuju i istraživanja na terenu, koja su pokazala da nema govora o nestašici i da se građani, ali i privredni subjekti mogu snabdeti u svim velikim trgovinskim lancima na teritoriji regiona, ističe se u saopštenju.

- PKS je na raspolaganju predstavnicima trgovinskih lanaca za svako pitanje i eventualnu nedoumicu u trenutnim okolnostima. Na redovnim nedeljnim sastancima nastavićemo da pratimo situaciju, rekao je predsednik PKS, Marko Čade.

Trgovinski lanci koji posluju na domaćem tržištu preko PKS u svakom trenutku mogu da se informišu o svim propisanim procedurama i preporukama koje predviđaju nadležna državna tela u aktuelnoj situaciji, ističe.

Iz regionalne privredne komore apeluju na građane da ne pribegavaju nepotrebnom pravljenju zaliha i na taj način stvaraju veštačke nestašice osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, što je na terenu primećeno.

Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga nastaviće komunikaciju sa trgovinskim lancima i dobavljačima, i nastojati da bude prisutna na licu mesta, nakon čega će obaveštavati javnost o prilikama u vezi sa snabdevenošću domaćih trgovina, ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu PKS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)