Šarčević: Kombinujte načine nadoknade časova, Foto: Beta

da se ništa ne propusti

ŠARČEVIĆ IMA SAVET ZA SVE DIREKTORE ŠKOLA! Ovo će morati svi da urade jer je PRODUŽEN RASPUST ZBOG GRIPA

Nastava se može nadoknađivati i subotom

Objavljeno: 12.02.2020. 16:18h

Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je, povodom produženja zimskog raspusta zbog gripa, savetovao direktorima škola da kombinuju načine nadoknade časova, kako se ne bi svaki dan ostajalo duže.

Zimski raspust u beogradskim osnovnim i srednjim školama je produžen za nedelju dana, pa će se učenici vratiti u klupe tek 24. februara.

Zamolio je direktore škola za razumevanje prema učenicima završnih razreda i da unapred naprave plan nadoknade za sledeći period.

Kako prenosu RTS, Raspust je produžen za četiri nastavna dana, te ministar kaže da se polovina može nadoknaditi radnim subotama, a polovina u toku radne nedelje.

Dodaje da se subotom često održavaju takmičenja, ali i da se ne takmiče sva deca.

Za decu koja idu na takmičenja subotom, Šarčević kaže da nastavnici za njih mogu da organizuju posebno nadoknadu, uključujući onlajn i sve druge modele.

"U dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i sa svim analizama koje rade, zaista smo doneli mislim ispravnu odluku da se produži raspust i sledeće nedelje, tako da nastavni dan bude 24. februar", rekao je Šarčević.

Precizirao je da se posle odluke o produženju raspusta na teritoriji AP Vojvodine, današnja odluka odnosi na Centralnu Srbiju i na Kosovo i Metohiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug/RTS)