Foto: Adria Media TV

zadovoljan

IMALI SMO PRITISAK, A PARTIZAN NIJE: Štimac je na večitom derbiju domaći!

- Derbi? Nikakav problem

Objavljeno: 03.02.2020. 21:18h

Vladimir Štimac je bio vidno raspoložen posle pobede nad Partizanom i govorio je o derbiju.

Istakao je da je njegov tim imao veliki pritisak pred meč, za razliku od crno-belih.

- Velika pobeda. Imali smo veliki pritisak, a Partizan nije. Dolaze nam sad dve veoma važne utakmice. U Evroligi, a potom i u Baru. Pozvao bih navijače u sredu da nas podrže. Ova ekipa je to zaslužila. Biće grešaka i svega, ali smo se borili i izborili pobedu. Čestitao bih saigračima na timskoj igri. Bio je pad pred kraj druge četrvtine, imali smo greške u komunikaciji i preuzimanju. To je moglo da nas košta, a i koštalo nas je. Bili smo na klackalici do kraja. Idemo dalje, ovo je tek početak - rekao je Štimac i nastavio:

- Najvažnije je da se vraćaju povređeni igrači. Veliki su deo tima, Majk je sjajno odradio posao, Džejms, Braun, danas Beron... Svaki dan je neko drugi naša snaga. Bićemo spremniji za meč u sredu, koja je jako važna, kad bi to pobedili i gledali nešto da pobedimo na strrani... Veliki je pritisak u Zvezdi. Mi stariji smo to prošli, ja sa reprezentacijom, bio napolju celu karijeru. Ali treba igrati, izađeš i znaš da si dao sve od sebe - rekao je Štimac i ponovo se vratio na pehove koje je imala ekipa:

- Mi smo mnogo jači sa svim zdravim igračima. Pokosili su nas virusi, posle ASVELA smo se vratili, bili smo umorni, pokošeni, pa se Davidovac povredio. Nismo imali njega na ovim utakmicama protiž Žalgirisa i Albe. Sad smo se vratili, zdravi smo, hvala bogu, nadam se da će tako da ostane do kraja sezone. Borimo se za sve za šta možemo - rekao je Štimac, a potom dobio i pitanje o tome kakav je osećaj ponovo biti deo derbija

- Derbi? Nikakav problem, ja sam tu domaći. Dižeš publiku, tražiš ritam, tražiš pobedu. Zahvalio bih se na velikoj podršci - rekao je Štimac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)