Mesto na koje su pali delovi helikoptera, Foto: EPA / David Swanson

Da li je moguće?!

ŠOKANTNO! NIKAD NEĆEMO SAZNATI ZAŠTO JE POGINUO KOBI BRAJANT?! Zbog OVE STVARI to će ostati VEČITA MISTERIJA!

Istražitelji su naišli na prvu poteškoću u istrazi i moraće da pronađu alternativne načine šta je prouzrokovalo pad letelice i kako je do njega došlo

Objavljeno: 28.01.2020. 13:26h

Američki mediji su objavili šokantno otkriće u istrazi pada helikoptera i pogibiji Kobija Brajanta, njegove ćerka i još sedam osoba koje su se nalazile u njemu.

Službena istraga nesreće je započela već u ponedeljak i u nju se uključio FBI koji pomaže lokalnim vlastima, međutim, izgleda da razlog za pad helikoptera i šta se dogodilo nikad neće biti otkiven i da će zauvek ostati misterija.

Američki mediji navode da je to iz razloga što ne postoji crna kutija.

Istražitelji pretražuju područje na kome su se razleteli delovi letelicefoto: EPA / David Swanson

To je saopšteno iz Nacionalne komisije za bezbednost u saobraćaju, a kako se navodi razlog za nedostatak uređaja za snimanje, jeste što toj letelici nije bila potrebna crna kutija.

NTSB je u ponedeljak saopštio da je uz pomoć dronova lociralno područje na kom se nalaze delovi olupine, a u istrazi učestvuje i FBI.

Helikopter Kobija Brajanta nije imao crnu kutijufoto: Profimedia

U izveštaju se navodi da dispozicija helikoptera Sirkorski S-76 u vreme nesreće još nije poznata, a delovi helikoptera postiru se na širini od oko 180 metara.

Članica NTSB Dženifer Homendi nazvala je mesto gde je došlo do nesreće "prilično očajnim" i dodala da bi preživljavanje bilo teško. Tačan uzrok nesreće još nije poznat.

Istragom se još utvrđuje da li su vremenski uslovi odigrali ključnu ulogu u nesreći, a NTSB je pozvao javnost da šalje fotografije od tog dana kako bi se videlo kavo je stanje napolju tačno bilo.

FOTO: EPA / David Swanson
FOTO: EPA / David Swanson
FOTO: EPA / David Swanson
FOTO: AP
FOTO: AP
FOTO: AP
FOTO: AP

- Prve informacije pokazuju da je helikopter leteo nisko od aerodroma "Džon Vejn" do nedaleko od aerodroma "Brubank" - navela je Homendi.

Kako kaže, helikopter je kružio 12 minuta dok je čekao odobrenje kontrolora, potom se letelica popela na visinu od 700 metara da bi izbegli oblake i nedugo zatim počeo da silazi.

Poslednji kontakt sa radarom dogodio se u 9:45 u jutarnjim satima sa lokacije na kojoj se dogodila tragedija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)