Zaplena cigareta, Foto: Uprava carine

Pokušaj kriumčarenja!

VOZAČ KAMIONA JE REKAO DA NEMA ŠTA DA PRIJAVI! Srpsi carinici su mu našli 1.200 paketića, PREKRIO JE SVE DASKAMA

Carinici su u saradnji sa policijom 16. januara 2020. godine, na izlaznoj strani prelaza Batrovci, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 1.200 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim boksovima za palete i alat makedonskog kamiona

Objavljeno: 17.01.2020. 15:52h > 15:58h

Carinici su u saradnji sa policijom 16. januara 2020. godine, na izlaznoj strani prelaza Batrovci, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 1.200 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim boksovima za palete i alat makedonskog kamiona.

foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu pristigao pomenuti kamion, natovaren katalizatorima, koje je iz Severne Makedonije prevozio ka Nemačkoj.

Upitan da li ima nešto da prijavi, 39-godišnji vozač je rekao, da je roba koju prevozi već prijavljena i da osim nje nema ništa drugo.

foto: Uprava carine

Ispostavilo se da to nije bilo tačno, jer su carinici najpre u „paletarniku“, ispod tovarnog dela, pronašli deo sakrivenih cigareta. Kako se ne bi videli, naslagani boksovi cigareta su bili prekriveni daskom, preko koje su bile nemarno nabacane drvene palete.

foto: Uprava carine

Daljom kontrolom su i u boksu za alat, na samoj kamionskoj kabini, pronađeni sakriveni boksovi cigareta sa akciznim markicama Severne Makedonije.

foto: Uprava carine

Zaplenjeno je ukupno 1.240 paklica cigareta „rodeo“, „vest“, „česterfild“, „rotmans“ i „marlboro“.

(Espreso.co.rs)