Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP

DA LI MU VERUJETE?

SAMO MI JE POTERA ZA SAMPRASOM BILA VAŽNA: Rodžer neće biti zabrinut ako ga Nole ili Rafa nadmaše!

- Kada sam bio mlađi i imao 20, 22, 24 godine nadao sam se da ću igrati još dugo

Objavljeno: 13.01.2020. 22:38h

I Rodžer Federer se vraća u kolo posle nekoliko egzibicionih turnira. On će nastupiti na Australijan openu, a kada god igra, logično je da se svrstava u red najvećih favorita.

- Putovanje mi ne smeta previše, da budem iskren. Prošle nedelje sam se pitao, da li sam srećan što idem u Australiju. Lako sam mogao da ostanem kod kuće. Ali rekao sam sebi, ne, to nikako. Srećan sam što dolazim u Melburn i što sezonu započinjem tamo - počeo je Federer.

On je istakao da njegova dugovečnost nije došla slučajno.

- Kada sam bio mlađi i imao 20, 22, 24 godine nadao sam se da ću igrati još dugo. Nisam naprasno pre pet godina odlučio da ću igrati sa 38 godina. Verovatno sam to odlučio davno, kad sam 2004. osvojio Australijan Open i došao na prvo mesto prvi put. Nadao sam se toj dugovečnosti, naporno sam radio da bude tako - rekao je Federer i dodao da mu he svejedno ako ga neko prestigne na večnoj listi:

- Nekad mi je bilo važno da izjednačim rekord Pita Samprasa (14, p.a.) i da ga posle toga prestignem. Od tada je sve bilo u tome da dodam koju titulu više. Uživam igrajući tenis. Obožavam ga. Nadam se da mogu još da igram. I ako na sve to mogu da dodam još koji Grend slem, sjajno, ali ne radi se o tome da igram da bih sprečio druge da me stignu. Ako me prestignu, biće u redu - rekao je Rodžer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)