Kevin Panter, Foto: Emilija Jovanović

Evroliga, 16. kolo

KEVIN PANTER SPASIO ZVEZDU U FRANCUSKOJ: Gubila sa 21 poenom zaostatka, pa slavila za osmo mesto na tabeli!

Sva dešavanja sa meča možete da pratite uz naš lajv-blog

Objavljeno: 10.01.2020. 22:57h > 23:48h

Ovo može samo košarka! Crvena zvezda je krajem prvog poluvremena imala zaostatak od -21 u odnosu na francuski Asvel, ali je magičnom partijom u drugom poluvremenu prvo to anulirala, pa onda trojkom Vladimira Štimca povela sa +6, da bi na kraju i slavila.

Konačan rezultat bio je 83:80 u korist gostiju iz Beograda, koji su se ovim trijumfom zadržali na osmom mestu na tabeli, jedan trijumf iza Panatinaikosa.

Interesantno, Zvezda je umalo prokockala prednost od +7, jer je trojkom Lomaša, pa kiksom Kevina Pantera Asvel uspeo da izjednači na 80:80.

Ali, onda je sam Panter ispravio svoju grešku, postigavši nemoguću trojku na sekund i devet desetinki do kraja, donevši crveno-belima zlata vrednu pobedu.

Prednost Asvela koja je u jednom momentu u prvom poluvremenu iznosila čak +21 topila se iz minuta u minut, i već na kraju treće četvrtine Zvezda je potpuno uhvatila priključak i prišla na samo poen zaostatka. Tu deonicu dobila je Zvezda sa 34:16! Domaćin je tada već bio uzdrman, a beogradskom velikanu je ostalo da ga u poslednjih deset minuta dotuče, u čemu je i uspeo.

Kada je Štimac pogodio i trojku na dva minuta pre kraja, za Zvezdino vođstvo od 79:73, izgledalo je da francuski tim više nema šta da traži u ovoj utakmici. Ipak, Asvel se vratio, izjednačio je na 70:80, da bi ulogu čoveka odluke preuzeo Kevin Panter, koji svojom trojkom u poslednjim sekundama rešava pitanje pobednika - 83:80 za Zvezdu!

Štimac je odigrao odličnu utakmicu, bez promašaja iz igre. Dao je 21 poen (8/8 za dva, 1/1 za tri, 2/6 slobodna bacanja), uz jedan skok i dve asistencije. Sjajan je bio i Panter sa 18 poena, od čega je većinu postigao u drugom poluvremenu, a Lorenco Braun je upisao 13 poena i sedam asistencija.

Adrijen Pejn je kod poraženog tima dao 17 poena, a Maledon je dodao 13.

Ekipa se u subotu vraća iz Liona preko Beča,a već u ponedeljak crveno-bele očekuje utakmica 15.kola ABA lige sa Megom u hali sportova na Novom Beogradu.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Zvezda je slavila sa 83:80, ovo je prava ludnica!

40' TROJKA KEVINA PANTERA PREKO RUKE!!! Ovo je potpuna ludnica! Zvezda ima +3, jer je prethodno upravo Panter izgubio loptu i pomogao domaćinu da izjednači.

40' Asvel je pogodio trojku, tačnije Rihards Lomaš, i smanjio samo na -2! Zvezda ima napad, a do kraja je 26 sekundi. Tajm-aut je zatražio Šakota.

39' TROJKA VLADIMIRA ŠTIMCAAAAAAAAAAAA! +6 za Crvenu zvezdu! Posle toga dao je jedno slobodno bacanje za +7, a onda i sjajna odbrana Kevina Pantera. Zvezda je nadomak pobede.

38' Biće ovde prave ludnice. Zvezda vodi +3 i ima posed na dva minuta do kraja.

37' Jednim pogotkom sa linije penala, Asvel je smanjio na -1, ali raduje što je Zvezda zatvorila sve prilaze košu. Pogodio je Kevin Panter, njegov 15. poen, crveno-beli imaju maksimalnih +3. Na drugoj strani, sjajna banana Vladimira Štimca.

35' Zvezda je slobodnim bacanjima Kevina Pantera po prvi put povela na meču, rezultat je 74:72 u korist gostiju, voda je ušla u uši domaćeg tima, sada to samo treba iskoristiti.

34' Asvel ima prednost od 72:70, ali ubrzo poentira Lorenco Braun koji se vratio na teren posle povrede. Opet je nerešeno!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! SJAJNOOOOOO! Kevin Panter pogađa svoju prvu trojku i sada je samo 65:64 za Asvel! Zvezda je dala čak 34 poena u trećoj deonici, nadoknadivši onu očajnu prvu četvrtinu!

29' Samo je četiri poena prednosti u korist Asvela! Nažalost, 15. poenom, trećom trojkom Pejna, Asvel se opet odaljio na +7, ali je onda Štimac uzvratio sa druge strane za samo pet poena razlike.

27' SADA JE SAMO TRI RAZLIKE!!! Bilo je +21 za Asvel krajem prvog poluvremena. Pogodio je Ognjen Dobrić, ali onda je Pejn ubacio dva bacanja i povećao na +5.

26' TROJKA OGNJENA DOBRIĆA! Sada je samo -9 za Asvel, dugo nije bila jednocifrena prednost. Vladimir Štimac pogađa za 57:50.

25' Zvezda je popravila skok, smanjila zaostatak, a sada je rezultat 55:43.

24' Dejan Davidovac pogađa za tri i smanjuje na "samo" -12.

22' 52:35 za Asvel, trojku Lorenca Braun poništio je sa tri slobodna bacanja Nua.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Asvel ima ubedljivih +19 zahvaljujući napadu u kom je Maledon. Rezultat je 49:30.

18' Trojkom Pejna, njegovom drugom, Asvel ide na 44:27, velikih je to +17.

17' Na nesreću po crveno-bele, Asvel se opet, sada poenima Žan-Šarla opet odvojio na +16.

15' Šest od šest šutira Štimac iz igre, smanjio je na -11, a onda je na drugoj strani za +14 pogodio Lomaš za tri.

13' Opet Vladimir Štimac, ovoga puta na asistenciju Pantera, sada je "samo" -15, a onda se smanjilo i na -13.

12' Opet akcija Braun-Štimac, devet poena je postigao centar Zvezde za sada.

11' Crveno-beli su lepom akcijom Brauna i Štimca otvorili drugu deonicu, ali posle ofanzivnog skoka Pejn uzvraća sa druge strane - 32:15.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Asvel ima velikih 30:13, što će teško biti dostižno do kraja. Ovaj meč podseća na onaj trijumf Zvezde nad Bajernom 2. januara.

10' 28:11 za Asvel! Krah crveno-belih je sve bliži.

7' Poenima Brauna i Štimca Zvezda smanjuje na 22:9.

6' 22:5 vodi Asvel, ovo preti da postane veoma "ružno". Na drugoj strani, Zvezda ne pogađa baš ništa, trojku je sada promašio Beron.

5' Deluje kao da se Zvezda neće dobro provesti ovde, Asvel već ima 16:5. Još veći problem od rezultata bilo je to što je Jagodić Kuridža povredio desnu nogu, zbog čega je odmah tražio izmenu. Džekiri je šestim poenom povećao na 18:5.

3' Asvel vodi sa 14:3, a prve poene za Zvezdu iz igre postigao je Vladimir Štimac na asistenciju Lorenca Brauna. U narednom napadu precizan je bio Džekiri, koji je postigao već četiri poena.

2' Asvel već ima prednost od 9:0, četiri poena postigao je Lajti za sada, odbrana crveno-belih pod obručem je katastrofalna trenutno.

20.41 - Asvel i Zvezda su direktni konkurenti za top 8, tako da pobeda na ovom meču praktično vredi kao dve pobede.

20.18 - Ako Zvezda pobedi, popeće se na sedmo mesto na tabeli. Dobre vesti su i što je Himki poražen od Zenita u Podmoskovlju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

20.01 - Meč počinje za 45 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)