savršene su
Mađarice otkrile caku za najbolje prženice koje ostaju sveže satima: Idealne i za doručak i večeru, a lako se prave
Svi mislimo da znamo kako da pripremimo savršene prženice, ali Mađari imaju poseban sastojak koji sve menja
Svi mislimo da znamo kako da pripremimo savršene prženice, ali Mađari imaju poseban sastojak koji sve menja. Ovaj mali trik čini da njihove prženice postanu neverovatno vazdušaste, hrskave spolja, a kremaste iznutra. Zaboravite na dosadne i teške prženice – sa ovim dodatkom, svaka zalogaj će biti pravi gurmanski doživljaj!
Mađarski recept za prženice je pravi hit u kuhinji, a tajni sastojak koji se dodaje u jaje čini da se prženice pretvore u mekane, sočne delikatesne zalogaje. Ovaj trik se nalazi u svakom domaćinstvu, a sve što treba da uradite jeste da se pridržavate nekoliko jednostavnih koraka i dodate samo jedan poseban sastojak koji će vaš doručak podići na viši nivo.
Sastojci za 5 osoba:
– 20 kriški starog hleba
– 10 kriški topivog sira
– 300 g izrendanog topivog sira
– 300 ml mleka
– 100 g brašna
– 4 jaja
– Ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipajte mleko. U drugoj dobro umutite jaja. U trećoj stavite brašno, a u četvrtu rendani sir.
Kriške hleba kratko umočite u mleko, izvadite i pažljivo iscedite između dlanova.
Na svaku krišku stavite komad sira i preklopite je.
Sendviče prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje. Zatim ih spustite u posudu sa sirom, i odozgo pospite još malo sira.
U dobro zagrejanom ulju pržite prženice sa obe strane dok ne postanu lepe, zlatno-smeđe i hrskave.
Gotove prženice stavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Trik koji menja sve
Pržite svaku prženicu jednu po jednu. Umočite hleb u mleko, preklopite, uvaljajte u brašno, jaje, pospite sirom i odmah pržite. To je ključ za savršeno hrskave i sočne prženice koje će oduševiti sve!
Bonus video:
Espreso/zenablic/TM