Foto: Bakina kuhinja

savršene su

Mađarice otkrile caku za najbolje prženice koje ostaju sveže satima: Idealne i za doručak i večeru, a lako se prave

Svi mislimo da znamo kako da pripremimo savršene prženice, ali Mađari imaju poseban sastojak koji sve menja

Objavljeno: 28.12.2025. 12:35h

Svi mislimo da znamo kako da pripremimo savršene prženice, ali Mađari imaju poseban sastojak koji sve menja. Ovaj mali trik čini da njihove prženice postanu neverovatno vazdušaste, hrskave spolja, a kremaste iznutra. Zaboravite na dosadne i teške prženice – sa ovim dodatkom, svaka zalogaj će biti pravi gurmanski doživljaj!

Mađarski recept za prženice je pravi hit u kuhinji, a tajni sastojak koji se dodaje u jaje čini da se prženice pretvore u mekane, sočne delikatesne zalogaje. Ovaj trik se nalazi u svakom domaćinstvu, a sve što treba da uradite jeste da se pridržavate nekoliko jednostavnih koraka i dodate samo jedan poseban sastojak koji će vaš doručak podići na viši nivo.

Sastojci za 5 osoba:

– 20 kriški starog hleba

– 10 kriški topivog sira

– 300 g izrendanog topivog sira

– 300 ml mleka

– 100 g brašna

– 4 jaja

– Ulje za prženje

Priprema:

U dublju posudu sipajte mleko. U drugoj dobro umutite jaja. U trećoj stavite brašno, a u četvrtu rendani sir.

Kriške hleba kratko umočite u mleko, izvadite i pažljivo iscedite između dlanova.

Na svaku krišku stavite komad sira i preklopite je.

Sendviče prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje. Zatim ih spustite u posudu sa sirom, i odozgo pospite još malo sira.

U dobro zagrejanom ulju pržite prženice sa obe strane dok ne postanu lepe, zlatno-smeđe i hrskave.

Gotove prženice stavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Trik koji menja sve

Pržite svaku prženicu jednu po jednu. Umočite hleb u mleko, preklopite, uvaljajte u brašno, jaje, pospite sirom i odmah pržite. To je ključ za savršeno hrskave i sočne prženice koje će oduševiti sve!

Bonus video:

Espreso/zenablic/TM