Bez mučenja
SAMO UBACITE U BLENDER I GOTOVO! Kolač je spas za svaku domaćicu jer nema RERNE - recept dobar i za POČETNIKE
Priprema traje svega 15 do 20 minuta, ne uključuje pečenje, a rezultat je kremast, čokoladan i neodoljivo ukusan zalogaj
Ako vam se gosti najave u poslednji čas ili vam se jednostavno jede nešto slatko odmah, ovaj dezert je pravo rešenje.
Priprema traje svega 15 do 20 minuta, ne uključuje pečenje, a rezultat je kremast, čokoladan i neodoljivo ukusan zalogaj koji osvaja na prvi pogled i prvi zalogaj.
Spoj čokoladne podloge od keksa i penastog fila sa krckavim orasima čini ovaj kolač savršenim izborom za svaku priliku. Praktičan je, brz i idealan čak i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji.
SASTOJCI:
150 g keksa
1 kašika kakaoa
100 g maslaca
2 kesice šlaga (ili 200 g slatke pavlake)
1 kesica želatina
Šaka seckanih oraha
PRIPREMA:
U blender stavite keks i kakao, pa ih sameljite dok ne dobijete tamnu, čokoladnu smesu. Dodajte otopljeni maslac i dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine.
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. U svaku korpicu stavite po jednu kašiku smese i pritisnite dnom male čaše kako biste dobili čvrstu i ravnu podlogu. Ostavite u frižideru oko 10 minuta da se stegne.
Za to vreme umutite šlag. Dodajte prethodno rastopljen želatin i umešajte seckane orahe. (Ako koristite slatku pavlaku, želatin nije potreban.)
Fil sipajte preko ohlađene podloge, pospite sa još malo oraha i stavite u zamrzivač na 30 minuta ili u frižider na oko sat vremena.
Dezert je spreman za posluženje – jednostavan, brz i toliko ukusan da će vas svi pitati za recept.
Bonus video:
(Espreso / M.S.)