probajte
Testo od samo 3 sastojka spas je domaćicama: Obrok gotov za manje od pola sata, spremite pogačice mekane ko duša
Sve što vam treba su tri stvari koje verovatno već imate u frižideru.
Svi imamo ona jutra kada nam se ne ide do pekare, a jede nam se nešto domaće i toplo. Ovaj recept je upravo za te trenutke. Ne treba vam kvasac, ne morate da čekate da testo naraste i nema mešenja.
Sve što vam treba su tri stvari koje verovatno već imate u frižideru, a rezultat su preukusne pogačice koje bukvalno nestaju sa stola.
Šta vam je potrebno?
Sve je vrlo jednostavno:
Sastojci:
- 500 grama brašna
- 1 margarin
- 1 čaša kisele pavlake
- Po ukusu: so/šećer
Priprema:
Sjedinite brašno, čašu kisele pavlake i 1 ceo margarin uz so ili šećer po sopstvenom ukusu. Preporučljivo je da margarin odstoji na sobnoj temperaturi dok ne omekša.
Testo umesite, kidajte loptice i razvucite testo. Nadev birajte po svom ukusu, potom uvijte kiflice.
Kad ih stavite u pleh, premažite ih jajetom. Ako se odlučite za slane kiflice, možete ih posuti susamom ili morskom soli.
Pecite kiflice na 220 stepeni, 15 minuta ili više u zavisnosti od jačine rerne.
Mala tajna za još mekše testo
Iako su ove pogačice same po sebi fantastične, evo jednog trika koji će ih učiniti još boljim.
Ako imate dodatnih pet minuta, ostavite umešeno testo u frižideru dok se rerna greje. Hladan margarin u vrelini rerne će učiniti da se listaju skoro kao kroasani.
Takođe, ovo testo je „zahvalno“ – ako vam pretekne, možete ga umotati u foliju i ispeći sutradan. Biće jednako preukusne pogačice kao i prvog dana.
Zašto ćete voleti ovaj recept?
Zato što ne oduzima vreme, a kuća zamiriše kao da ste proveli sate u kuhinji. Ove preukusne pogačice su spas za brzi doručak ili kad vam iznenada svrate gosti. Jednostavno, brzo i što je najvažnije – domaće.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)