Kolač, Foto: Bakina kuhinja

probajte

Pravo čudo na tanjiru: Snikers bajadera se topi u ustima, posni kolač koji uspeva i neiskusnim domaćicama

Ukusna poslastica kojoj niko ne može odoleti.

Objavljeno: 22.12.2025. 09:08h

Posni klasik koji osvaja na prvi zalogaj – hrskavi spoj kikirikija, oraha i čokolade koji će postati zvezda svake vaše slavske trpeze.

Potrebno je:

  • 150 ml vode
  • 150 g šećera
  • 120 g posnog margarina
  • 100 g čokolade
  • 100 g kikirikija
  • 50 g oraha
  • posni keks
  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Vodu i šećer staviti da provri, pa u to dodati margarin i čokoladu i mešati dok se sve ne istopi, a zatim skloniti sa vatre. Kikiriki i orahe prethodno malo prepeći u tiganju da puste miris, pa ih samleti tako da ostanu i krupniji parčići.

Keks takođe podeliti, pa jednu polovinu samleti, a drugu rukama izmrviti na krupnije komade da se osete pod zubom. U toplu smesu sa čokoladom dodati kikiriki, orahe i obe vrste keksa, pa sve dobro promešati da dobijete gustu masu.

foto: Bakina kuhinja

Smesu izliti u pleh (30x20) koji ste obložili pek papirom ili u silikonski kalup, pa dobro pritisnuti i poravnati.

Za glazuru istopiti 100 g čokolade sa dve kašike ulja, preliti preko bajadere i ostaviti na hladnom da se dobro stegne pre sečenja.

Bonus video:

(Espreso)