Kolač, Foto: Bakina kuhinja

slatkiši

Očas posla dobićete poslasticu na koju će da miriše cela kuća: Pravo čudo na tanjiru kojem niko neće odoleti

Ukusna poslastica koja uspeva svima.

Objavljeno: 21.12.2025. 15:00h

Vrlo jednostavan kolač koji se može pripremiti brzo i sa malo napora, a takođe je i veoma ukusan. Sok od jabuka ga čini kremastim, nežnim i voćnim.

Pre svega, veoma je sladak, ako volite manje slatko, možete prepoloviti količinu.

Sastojci za kolač:

  • 3 jaja
  • 75 g šećera
  • vanilin šećer
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 150 g brašna
  • 100 g rastopljenog putera
  • 3 jabuke
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa postepeno dodajte u jaja. Mutite sve vreme. Zatim dodajte rastopljen puter pa i to umešajte. Jabuke oljuštite i isecite na kockice.

Gotov kolač pospite šećerom u prahu.

Par saveta da vam uvek uspe:

  • Test čačkalicom: Pošto svaka rerna peče drugačije, obavezno bocnite kolač pre vađenja – čačkalica mora biti suva.
  • Jabuke: Ako su jabuke kiselije, slobodno ih malo pospite šećerom pre nego što prelijete testo.
  • Kremastost: Nemojte štedeti na jabukama, one su te koje kolač čine mekanim i daju mu taj prepoznatljiv miris.

Najveća čar ovog recepta nije u tome što je jeftin, već u tome što nikada ne razočara. Idealan je za nenajavljene goste, za decu koja traže „nešto slatko odmah“ ili za vas, kada želite da uz minimalan trud dobijete onaj pravi, domaći ukus.

Lagan je, ne opterećuje stomak, a sutradan je jednako mekan kao i kada je izašao iz rerne.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)