probajte
Majstorski specijalitet koji uspeva svima: Spremite brz obrok kojem niko neće odoleti, pravo čudo od recepta
Vrlo je jednostavna za pripremu i u njoj možete uživati u bilo koje doba dana.
Decembar je mesec kada se broje osmesi, a ne kalorije. Hladna jutra traže tople, zasitne zalogaje, a razljevuša je upravo jedan od onih recepata koji mirišu na dom, detinjstvo i bezbrižnost.
Razljevuša, ljevuša, razljevak, bosanska pita ili prijesnac – sve su to isti nazivi za domaći specijalitet koji nas vraća u detinjstvo!
Vrlo je jednostavna za pripremu i u njoj možete uživati u bilo koje doba dana.
Ova pita je savršena kombinacija omleta, proje i mekanog hleba – jednostavna za pripremu, a toliko ukusna da nestane sa stola dok je još topla.
Idealna je za doručak, večeru ili kao brz obrok uz jogurt ili kiselo mleko.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 1 šolja glatkog brašna (tip 500)
- 2 jaja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 kašika kajmaka
- 1 kašika masti
- oko 3/4 šolje mleka
- 250 g izmrvljenog belog sira
- mast za podmazivanje pleha
Priprema:
U dubljoj činiji umutite jaja, pa dodajte so, kajmak i mast. Sipajte mleko i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kratko promešajte, tek toliko da se smesa ujednači. Na kraju umešajte izmrvljen sir.
Pleh premažite mašću i izlijte pripremljenu smesu. Poravnajte površinu i stavite da se peče u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Razljevušu pecite 15 do 20 minuta, dok lepo ne porumeni i ne dobije zlatnu koricu. Najbolja je dok je topla, uz čašu jogurta ili kiselo mleko.
Pitu možete preliti jogurtom ili premazati sa dve, tri kašike pavlake ili je poslužiti u tanjiru sa čašom omiljenog mlečnog napitka sa strane.
Savet plus: Ako želite u nju možete dodati spanać, čvarke ili neki dodatak po vašoj želji.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/prenosi:B.S.)