NEVEROVATNO
Svi greše kad u FIOKU ISPOD RERNE stavljaju suđe! Kad saznate čemu zapravo služi biće vam žao
Fioka ispod rerne na klasičnom električnom šporetu često se smatra mestom za odlaganje posuđa koje se retko koristi.
Fioka ispod rerne na klasičnom električnom šporetu često se smatra mestom za odlaganje posuđa koje se retko koristi. U mnogim domaćinstvima tu se čuvaju tepsije, poklopci, tiganji, a u nekim slučajevima i razne potreptšine poput šrafcigera, šmirgl papira ili krpa za brisanje. Zbog toga mnogi i ne znaju pravu funkciju ove fioke.
Iako je primamljivo da fioku ispod rerne na šporetu koristimo kao dodatno mesto za odlaganje, ona zapravo ima praktičnu ulogu u kuhinji. Njena glavna funkcija je održavanje toplote hrane koja je već pripremljena, što omogućava da obrok ostane topao dok se ostatak jela završava ili dok čekate da svi gosti sednu za sto.
Osim toga, fioka može poslužiti i za pripremu testa. Posuda sa testom koje treba da naraste pre pečenja može se staviti u fioku, jer blaga toplota pomaže u procesu dizanja, čime se testu olakšava da postigne savršenu teksturu pre nego što ga stavit u rernu.
Ovo je jednostavan, ali često zanemaren trik koji može u velikoj meri olakšati pripremu obroka, učiniti kuhinju funkcionalnijom i pomoći da hrana zadrži savršen izgled i temperaturu do trenutka serviranja.
Bonus video:
Espreso/zenablic/TM