obratite pažnju
SRPSKA BAKA OTKRILA ČAROBNI SASTOJAK ZA PUNJENE PAPRIKE! Posle njega zaboravićete na meso
Tajna ovog jela krije se u punjenju koje je toliko zasitno i bogato da ćete zaboraviti na meso.
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za posne punjene paprike za pamćenje!
Tajna ovog jela krije se u punjenju koje je toliko zasitno i bogato da ćete zaboraviti na meso.
Sastojci
1 glavica crnoga luka
1 šargarepa rendana
2 kašike opranog pirinča,
2 kašikesojinih mrvica natopljenih u toploj vodi,
3 čena belog luka na listiće,
suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika,
2 kašike seckanih oraha,
paradajz na kockice,
1 kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog),
paprike (za punjenje),
listići krompira ili paradajza (za zatvaranje),
1 kašičica brašna,
200 ml kuvanog paradajza,
100 ml vode, malo ulja (za preliv),
malo krompira (sečenog na dugačko). PO ŽELJI
Priprema
Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati. Oboje se na ulju fino izdinsta jedno pet, šest minuta. Zatim se dodaju dve pune kašike opranog pirinča, dve kašike natopljenih sojinih mrvica i tri čena belog luka isečena na listiće.
Doda se jedna kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, dve kašike seckanih oraha i paradajz na kockice, pa sve dobro izjednačiti. Ovom smesom napuniti paprike i odozgo ih zatvoriti listićima krompira ili paradajza.
U jednu činiju staviti jednu kašičicu brašna, dodati 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode i malo ulja, izmešati i sipati po paprikama. Između paprika dodati malo krompira sečenog na dugačko, koji se pospe sa malo suvog začina, mlevene paprike i malo ulja, pa pobosti tamo gde ima mesta u tepsiji.
Peći na 220°C jedno 45 minuta, ispočetka pokriti sa folijom, a posle otkriti da se lepo zapeče.
(Espreso)