Foto: Bakina kuhinja

recept zlata vredan

KOLAČ SE PRAVI ZA 10 MINUTA I TO BEZ BRAŠNA! Verujte nam na reč, tražiće se parče više - RECEPT ZA MALE I VELIKE

Pravi se od sastojaka koje gotovo uvek imate kod kuće, a u njega ne ide ni gram brašna!

Objavljeno: 05.12.2025. 08:14h > 08:22h

Ako tražite dezert koji se sprema brže nego što se ohladi kafa, a pri tom je neverovatno sočan, mirisan i mekan kao pahulja ,ovo je recept koji morate imati pri ruci! Najbolje od svega? Pravi se od sastojaka koje gotovo uvek imate kod kuće, a u njega ne ide ni gram brašna!

Ovaj savršeni popodnevni kolač gotov je za tili čas, a ukusom osvaja i male i velike. Možete ga preliti glazurom od čokolade, posuti prah šećerom ili ostaviti bez ičega biće fantastičan u svakoj varijanti.

Verujte nam, tražiće se parče više!

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

(merna jedinica: šolja = 100 g)

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja mlevenih oraha
  • 1 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 60 ml ulja
  • 100 ml jogurta

*(u pripremi se pominju rendane jabuke i kakao prah – ukoliko ih koristite, dodajte 1 veću rendanu jabuku i 1 kašiku kakao praha)

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta.

Dodajte ulje i jogurt, pa sjedinite mikserom.

foto: Bakina kuhinja

Umešajte rendanu jabuku, pa dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo, mlevene orahe i kakao prah.

Sve lagano promešajte špatulom dok se sastojci lepo ne povežu.

Sipajte masu u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija oko 20×30 cm.

Pecite na 200°C oko 30 minuta, dok kolač ne porumeni i blago se odvoji od ivica pleha.

Serviranje:

Kolač možete posuti prah šećerom, mlevenim orasima ili preliti čokoladnom glazurom za još bogatiji ukus.

Jednostavan, brz i neodoljiv – idealan za svako društvo i svaku priliku!

Bonus video:

(Espreso / m.s.)