Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

ispoštujte post i budite zdravi

Monasi sa Hilandara obavezno spremaju ovu čorbu za Božični post: Oporavlja ceo organizam, a pritom je jako ukusna

Monasi sa Svete Gore prave samo posnu čorbu koja oporavlja ceo organizam, a recept je sa Hilandara.

Objavljeno: 27.11.2025. 13:01h

Čorba po receptu sa Svete Gore je idealan izbor za ručak. Pored toga što je veoma ukusna, ona oporavlja ceo organizam.

Monasi sa Svete Gore prave samo posnu čorbu koja oporavlja ceo organizam, a recept je sa Hilandara.

A ukoliko želite da kompletirate ručak, tu je i posna sarma monaha sa Hilandara

Sastojci:

glave od više vrsta morske ribe

5-7 glavica crnog luka

4-5 šargarepa

posna sitna testenina

koren celera

mlevena paprika

malo soli

nekoliko zrna bibera

peršunov list

celerov list

mirođija

Priprema:

Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera. U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove.

Naliti vodom u kojoj su se kuvale glave od ribe, koju ste prethodno procedili. Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu.

Posoliti, pobiberiti, a malo mlevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu. Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre. Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.

Bonus video:

Espreso/informer/TM