Foto: Aaron Bastin / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Ovakvom ručku niko neće odoleti: Gurmanski specijalitet zbog kojeg ide voda na usta, svaki zalogaj je uživanje

Piletina u mlincima odličan je izbor u mnogim prilikama.

Objavljeno: 25.11.2025. 09:50h

Ukus će biti još bolji ako se ovaj specijalitet posluži 15 minuta nakon vađenja iz rerne.

Sastojci:

* 100 g mlinaca * 2 dl neutralne pavlake za kuvanje * 300 g pilećeg belog mesa * 30 g gorgonzole * 1 kocka za supu od povrća * 100 g kisele pavlake

Priprema:

1. Piletinu iseći na šnicle i ispržiti je. U vatrostalnoj činiji razmutiti kocku za supu (ili dodati supu), pa u to dodati neutralnu pavlaku - mileram i kiselu pavlaku. U taj sos dodati gorgonzolu i ispečenu piletinu, pa na sve to staviti sirove mlince i još malo milerama preko.

2. Zapeći u rerni dvadesetak minuta na 200 stepeni.

3. Ukus će biti još bolji ako se ovaj specijalitet posluži 15 minuta nakon vađenja iz rerne.

Bonus video:

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)