detalji su tu!
NIKO NEĆE NI PRIMETITI DA JE POSNA TORTA! Tradicionalno, lako i preukusno: Bakin recept - sa karamelom i kivijem!
Ova torta s pravom može postati vaša omiljena slavska poslastica.
Predstavljamo vam spektakularnu posnu tortu koja se ne peče, a oduševljava bogatim, savršeno usklađenim ukusima.
Sočna osnova od keksa i oraha, tajanstveni karamel krem i osvežavajući kivi čine je neodoljivom. Nećemo otkriti sve tajne, ali garantujemo da će gosti biti oduševljeni a niko neće ni primetiti da je posna!
Ova torta s pravom može postati vaša omiljena slavska poslastica.
Potrebno je:
600 g mlevenog posnog keksa
100 g celog keksa
5 kašika šećera za puding
100 g šećera za čaj
200 g prah šećera (4 kašike za margarin i 4 za orahe)
400 g mlevenih oraha
Puding od karamela
100 g istopljene čokolade
300–400 g šlaga
600–700 g kivija
Sok od 4 pomorandže
500 g posnog margarina
1 l vode
2 vanilin šećera
Priprema:
U šerpu sipati 1 l vode, dodati 4–5 kašika šećera i vanilin šećer, pa skuvati puding. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa 4–6 kašika prah šećera, pa ga sjediniti sa ohlađenim pudingom.
U posebnoj posudi izmešati mleveni keks, mlevene orahe, 4–5 kašika prah šećera, sok od 4 pomorandže, 100 g istopljene čokolade i pola umućenog margarina. Sve dobro sjediniti. Po želji, dodati nekoliko kapi ruma.
U šerpici istopiti 100 g šećera, dodati 300 ml vode i pustiti da proključa.
U poslužavnik ređati ceo keks koji ste kratko umočili u vruć čaj.
Preko keksa staviti tamni sloj (smesa od keksa i oraha), zatim deo svetlog puding krema, pa poređati tanko isečen kivi.
Bonus video:
(Espreso / M.S.)