Kolač, Foto: Bakina kuhinja

POSLASTICA

Brzinski kolač koji uspeva i neiskusnim domaćicama: Evo šta mu daje poseban šmek, nestaje sa tanjira olas posla

Ukusan kolač koji ćete obožavati.

Objavljeno: 17.11.2025. 20:40h

Obožavamo ovakve deserte, idealne za prohladne jesenje dane...

Sastojci za koru:

* 200 g šećera * 2 kašike kokosovog brašna * 380 g brašna * 100 ml ulja * 1 kašika praška za pecivo * 350 ml soka od pomorandže

Preliv:

* 300 ml soka od pomorandže * 2 kašike šećera

I još:

* 6 kašika džema po želji * 3 kašike kokosa za posipanje

Priprema:

1. U činiju stavite brašno, kokos, prašak za pecivo i šećer, promešajte i polako dodajte ulje i sok.

2. Smesu izlijte u pleh i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

3. Sok od ceđene pomorandže i šećer kuvajte na laganoj vatri. Kad je kolač gotov i ohlađen, prelijte ga ovim sirupom.

4. Sačekajte da se prohladi, pa ga premažite džemom i pospite kokosom.

Bonus video:

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)