POSLASTICA
Brzinski kolač koji uspeva i neiskusnim domaćicama: Evo šta mu daje poseban šmek, nestaje sa tanjira olas posla
Ukusan kolač koji ćete obožavati.
Obožavamo ovakve deserte, idealne za prohladne jesenje dane...
Sastojci za koru:
* 200 g šećera * 2 kašike kokosovog brašna * 380 g brašna * 100 ml ulja * 1 kašika praška za pecivo * 350 ml soka od pomorandže
Preliv:
* 300 ml soka od pomorandže * 2 kašike šećera
I još:
* 6 kašika džema po želji * 3 kašike kokosa za posipanje
Priprema:
1. U činiju stavite brašno, kokos, prašak za pecivo i šećer, promešajte i polako dodajte ulje i sok.
2. Smesu izlijte u pleh i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
3. Sok od ceđene pomorandže i šećer kuvajte na laganoj vatri. Kad je kolač gotov i ohlađen, prelijte ga ovim sirupom.
4. Sačekajte da se prohladi, pa ga premažite džemom i pospite kokosom.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)