prijatno
Prženice bez jaja prste da poližete: Ovaj začin daje im poseban šmek, odmah zapišite recept
Prženice ili pohovani hleb omiljen je doručak mnogih.
Prženice bez jaja su sjajan recept koji garantuje dobro poznati ukus prženica, ali bez teških dodataka poput šećera
Prženice ili pohovani hleb omiljen je doručak mnogih, a na internetu se nedavno pojavio jedan odličan recept koji garantuje dobro poznati ukus prženica, ali bez jaja i šećera.
Recept je podelila popularna blogerica Yumna i vrlo brzo je zaludeo internet. Ovaj jednostavni recept jedan je od top TikTok trendova na temu hrane i milioni su znatiželjno pogledali kako se prave klasične prženice bez imalo jaja.
Recept je jednostavan:
U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo maslaca, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj. Pospite s malo cimeta i pecite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari.
Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa.
Kako se kaže u videu, uz malo strpljenja, vaš pohovani hleb s vremenom će lepo očvrsnuti i postati fino hrskav.
Kao i klasične prženice sa jajima, i ove po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom ili voćem.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)