prijatno
Kažu da je bolja čak i od ruske salate: Kremasti prilog obogatiće vašu trpezu, a sa tanjira nestaje očas posla
Nema kvalitetne slavske trpeze bez hladnih, kremastih salata, koje ulepšavaju uživanje u toplim sarmama, pečenju i domaćim pitama, a kineska je pravi specijalitet.
Ako su vam dosadile ruska i mimoza salata i želite da probate nešto novo, a ipak pouzdano ukusno i jednostavno za pripremu, ne morate više da tražite. Imamo fenomenalan slavski prilog za vas!
Danas vam predstavljamo zasitnu, kremastu i brzu kinesku salatu, koja se pravi za tren oka, ali je toliko ukusna da će brzo nestati s trpeze, pa je slobodno odmah napravite po duplim merama.
Ova salata od pirinča, šunke i jaja jedna je od onih koje svi vole, a zahvaljujući kombinaciji pavlake, majoneza i kiselih krastavčića, ima osvežavajuću notu koja savršeno ide uz slana jela.
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 200 g šunke
- 3 šolje vode
- 180 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 1 kašičica soli
- 4 kisela krastavčića
- 4 kuvana jajeta
Priprema
- Spustite pirinač u šerpu, prelijte vodom, posolite, pa stavite da se kuva. Kad pirinač omekne, sklonite na stranu da se hladi.
- Skuvajte jaja, pa ih iseckajte sitno i pomešajte ih sa sitno seckanim krastavcima i šunkom.
- U to dodajte majonez i kiselu pavlaku, pa posolite još po želji. Ubacite i dobro proceđen pirinač, pa promešajte i stavite u frižider da se hladi.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)