VAŽNO JE
Kad kuvate pirinač dodajte u vodu 1 sastojak: Biće savršeno kuvan i rastresit, neće se lepiti za dno šerpe
Ako vam do sada nikako nije uspevao ili ako ste početnik u kuvanju, sledeći put iskoristite ovaj trik i budite sigurni da će dobro ispasti
Uvek je korisno znati određene kulinarske trikove koji će nam pomoći u kuvanju, a jedan takav trik je vezan za pripremu pirinča.
Naime, prilikom kuvanja često postaje lepljiva i premekan, zbog čega ne može da zadrži teksturu. Za savršeno pripremljen pirinač, odnos vode i pirinča treba da bude tri prema jedan. Što opet podrazumeva da na jednu šolju pirinča treba da sipate tri šolje vode.
Takođe, veoma efikasan trik podelila je i Jelena Kocmanović, poznatija na Instagramu pod imenom Naš dan svaki dan. Ona je s godinama stekla veliko kulinarsko iskustvo.
Ona je otkrila koji sastojak je neophodan kako bi pirinač bio savršeno skuvan. I to koje god jelo da pravite.
,,Ukoliko prilikom kuvanja pirinča dodate nekoliko kapi limunovog soka, pirinač se neće lepiti i biće rastresit’’, kaže ona.
Uz pravilan odnos vode i pirinča i samo nekoliko kapi limunovog soka, svako može da dobije rastresit, mekan i nelepljiv pirinač. Baš kao iz restorana. Ovaj jednostavan trik ne zahteva nikakve posebne veštine, ali čini veliku razliku.
Stoga, ako vam do sada nikako nije uspevao ili ako ste početnik u kuvanju, sledeći put iskoristite ovaj trik i budite sigurni da će dobro ispasti.
(Espreso/krstarica/DČ)