poslastica
Kremasta čudo torta po bakinom receptu: Puna oraha i čokolade, nijedno slavlje više neće proći bez nje
Ova torta biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Bakina kuhinja - fantastična čudo torta koja će vam ostaviti bez reči. Ukusna poslastica koja će biti vaš izbor u mnogim prilikama.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 gr šaćera
- 100 ml mleka
- 200 gr brašna
- 100 gr mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 4 jaja
- 150 gr šećera
- 100 gr čokolade
- 250 gr putera
Preliv:
- 100 ml soka
Priprema:
Umutiti 4 jaja sa 100 gr šećera dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati mleko i mlevene orahe. Dobro izjednačiti i peći u plehu (24cm) na 200 stepeni C oko 20 minuta.Ohladiti biskvit i preseći na pola. Ostatak jaja umutiti sa šećerom mikserom i mutiti na pari da se zgusne. Pred kraj dodati čokoladu.
Ohladiti. Maslac umutiti sa malo prah šećera. Ohlađenu čokoladu dodavati u maslac i izmešati. Ja sam dodala i 100 gr mlevenih oraha kao i nekoliko kapi ruma.
Tortu preliti sokom pa je premazati polovinom kreme.
Prekriti drugom polovinom pa odozgo drugom polovinom kreme.
Ukrasite po želji. Ja sam stavila seckane orahe. Dobro ohladiti i služiti.
Bonus video:
(Espreso)