savršena
OVO NEĆETE NAĆI NA INTERNETU! Dva fenomelna jela koja su DOBITNA za porodični ručak
Uživajte u dva fantastična jela koja su dobtna kombinacija
Iz Bakine kuhinje nam danas dolaze dva omiljena jela koja su idealna kombinacija za pravi, porodični ručak.
Za početak spremite fantastičan i sočan dezert sa voćem – mekan kao pamuk i pun mirisa, za savršeni uvod u gurmanski doživljaj.
Nakon njega, sledi kraljevsko glavno jelo – sočno meso sa tajnim sastojcima koje će vas oduševiti!
Krmenadle na specijalan način: Idealan nedeljni ručak za celu porodicu!
Potrebno je:
600 gr svinjskih krmenadli od vrata soli 4 čena belog luka začin za meso senf ulje biber po želji može se dodati sojin sos (ja ovoga puta nisam)
Priprema:
Krmenadle posoliti i izlupati, premazati sa senfom, premazati sa začinom za mesom, takođe premazati izgnječenim belim lukom po želji i biberom.
Po želji možete dodati i soja sosa.
Na kraju preliti sa uljem i pržiti u tiganju poklopljeno.
Pržiti na tihoj vatri uz dodavanje po malo vode dok ne omekša.
Bakina kuhinja- pita sa grizom i jabukama sočna i mekana kao pamuk
Potrebno je:
4 jaja
1 limun
150 ml. mleka
šećer po želji
1 kg jabuka
100 ml ulja
1 kockica maslaca ili margarina
cimeta malo
100 gr suvog groždja
10 kašika brašna
5 kašika griza
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko,koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min..
Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji, cimet i suvo groždje. Dinstati malo da jabuke omekšaju i puste sok.
Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.
(Espreso/PV)