Čupavci, Foto: Privatna arhiva

spremite ih

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari

Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

Objavljeno: 13.10.2025. 09:41h > 09:44h

Oduvek ste voleli čupavce, ali Vam je dosadio onaj stari, suvi recept? Danas Baka Jela predstavlja čupavce na savremen način – desert kome nećete odoleti, pravi san snova!

Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim! Naravno, preliven je bogatom čokoladnom glazurom i uvaljan u kokos.

Pogledajte sve korake i pripremite desert za koji će Vam tražiti recept!

Za biskvit:

foto: Privatna arhiva

4 jaja

150 gr margarina

150 gr šećera

200 ml jogurta

200 gr brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Preliv:

1/2 l mleka

šećer po želji

50 gr margarina

100 gr čokolade

150 gr kokosa

džem po izboru

Prprema

Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, razmekšani margarin, vanilin šećer, i brašno sa praškom za pecivo i sve dobro mikserom izmešajte. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom.

Sipajte smesu i dobro izjednačite, zatim protresite levo i desno da lepo slegne. Malom kašičicom vadite džem i u malim razmacina ubacite u testo. Pecite na 200 stepeni C 40 min. Pred kraj otkriti i dobro ohladiti.

(Espreso/PV)