Posni sataraš, Foto: Printscreen/ Youtube/ Bakinakuhinja

PRSTE DA POLIŽETE

Od bakinog sataraša nema boljeg: Posno, ukusno i sočno jelo za svaku priliku - pravićete ga iznova i iznova!

Služite topli sataraš preko vazdušastog pirea

Objavljeno: 09.10.2025. 08:26h

Ovaj posni specijalitet je idealan za brzi ručak ili večeru, a sigurni smo da ćete ga pripremati iznova i iznova.

Sastojci

Za ovaj divan, posni obrok, pripremite:

  • Dve veće glavice crnoga luka
  • Tri paradajza srednje veličine
  • Šest paprika (mesnatih)
  • Ulje za prženje (po potrebi)
  • Suvi začin (jedna kašika)
  • A za čuveni penasti krompir pire:
  • Krompir (oko 1/2 kg, po želji)
  • Vruća voda (ona u kojoj se krompir kuvao)
  • Suvi začin (jedna kašiČICA)
  • Beli luk u granulama (jedna kašičica)
foto: Printscreen/ Youtube/ Bakinakuhinja

Priprema

Priprema Sataraša:

Crni luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta na ulju dok lepo ne požuti. Papriku isecite na trake ili kocke, kako Vi volite, i dodajte je luku. Papriku pržite zajedno sa lukom dok lepo ne omekša.

Kada paprika i luk omekšaju, dodajte oguljeni paradajz, koji ste prethodno isekli na komade. Sve zajedno krčkajte i pržite dok se lepo ne uprži i ne zgusne. Pred kraj dodajte jednu kašiku suvoga začina, promešajte i sataraš je gotov.

foto: Printscreen/ Youtube/ Bakinakuhinja

Priprema Penastog Krompir Pirea:

Krompir oljuštite, isecite i skuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Sklonite ga sa vatre. Ocedite krompir, ali sačuvajte vrelu vodu u kojoj se kuvao. U vreo krompir dodajte jednu kašČICU suvog začina i jednu kašičicu belog luka u granulama. Sve to izmiksajte, pa polako dodajte vrelu vodu u kojoj se krompir kuvao. Miksajte dok ne dobijete vazdušastu i penastu teksturu pirea.

Služite topli sataraš preko vazdušastog pirea. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso)