Krompir, Foto: Privatna arhiva

uživaćete

Sočniji krompir od ovog nećete pojesti! Toliko je ukusan da ćete OGREBATI TEPSIJU, evo u čemu je trik

Tajna je u triku sa slojevima krompira, pirinča i povrća, natopljenim posebnim začinima.

Objavljeno: 02.10.2025. 09:29h > 09:37h

Danas napravite slojevito jelo iz rerne koje je toliko ukusno da se tepsija ogrebe!

Tajna je u triku sa slojevima krompira, pirinča i povrća, natopljenim posebnim začinima.

Garantujemo da je ovaj krompir najbolji na svetu! Pogledajte video da biste saznali kako se slažu slojevi i kako dobiti onaj vrhunski, sočni ukus!

Potrebno je:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

1 tikvica

3 krompira

1 šargarepa

1 sveža paprika

1 veći luk

3 kašike pirinča

1 kašičica suvog začina

ml biber

1 kašika seckanog celera

3 čena belog luka

200 ml vode

malo ulja

Priprema:

Tikvicu oguliti i iseći na krugove, posoliti, ostaviti 10 minuta i ocediti. Krompir oguliti i iseći na krugove. Luk iseći na krugove i staviti u vodu. Šargarepu iseći na tanke krugove i iseckati papriku.

Tepsiju podmazati pa na dno poredati pola krompira i celu tikvicu. U sredinu staviti oceđen luk, šargarepu, seckanu papriku i oprani pirinač . Dodati seckan celer sa belim lukom na listiće pa pokriti sa ostatkom krompira.

U činiju sipati vodu suvi začin, i ml biber izmešati i preliti. Preliti malo ulja i peći na 230 stepeni C sat vremena. Pokriti alum. folijom, a pred kraj otkriti da se zapeče.

(Espreso)