Projara, Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Najsočnija i najlepša projara na svetu: Zebra šara koja osvaja ukusom i izgledom, bakin recept uspeva svima

Iz bakine kuhinje stiže jođ jedan recept koji će oduševiti mnoge.

Objavljeno: 26.09.2025. 09:07h

Recept za ukusnu projaru kojoj niko ne može odoleti.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 150 gr sira
  • 100 ml ulja
  • 12 kašila kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike ajvara
  • 10 briketa spanaća

Priprema:

Umutiti jaja dodati izdrobljen sir, kukuruzno brašno. Izmešati, pa dodati jogurt, hlebno brašno i ulje i sve izjednačiti.

Podeliti na dva dela. U jedan dodati spanać u dugi ajvar pa izmešati. Pleh obložiti pek papirom.

Na sredinu sipati spanać pa na njega ajvar od testa i tako do kraja kao zebra kolač.

Peći na 220 stepeni C 30 minuta, pa smanjiti na 200 peći još 30 minuta Ohladiti pa služiti.

Bonus video:

(Espreso)