Ćušpajz, Foto: Privatna arhiva

podelila

Od ovog ćušpajza može da se rikne! Kuvano jelo stvoreno za one koji poste u toku nedelje!

Jednostavan recept i predivan ukus sigurno će vas oduševiti!

Objavljeno: 24.09.2025. 13:00h

Ovo kuvano jelo je pravo blago, a posebno će ga obožavati svi koji poste u toku nedelje.

Ćušpajz od tikvica je izuzetno ukusan, lagan i zdrav obrok pun svežeg povrća, savršen za ručak ili večeru.

Jednostavan recept i predivan ukus sigurno će vas oduševiti!

Potrebno je:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

1 srednja tikvica ili 2 manje

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 krompirt

suvi začin

1 kašičicu griza

slatka ml papika

50 ml kuvanog paradajza

suvi začin

ml. biber po želji

ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu.

Kad omekša dodati tikvice na kockice, krompir i naliti da ogrezne vode.

Dodati vode još malo pa kad provri ubaciti paradajz i razmućenu kašičicu griza i slatke 1 ml paprike.

Pred kraj dodati 3 čena sitno seckanog belog luka. Dodati suvi začin i 1 ml bibera i na kraju seckan peršun.

(Espreso/PV)