podelila
Od ovog ćušpajza može da se rikne! Kuvano jelo stvoreno za one koji poste u toku nedelje!
Jednostavan recept i predivan ukus sigurno će vas oduševiti!
Ovo kuvano jelo je pravo blago, a posebno će ga obožavati svi koji poste u toku nedelje.
Ćušpajz od tikvica je izuzetno ukusan, lagan i zdrav obrok pun svežeg povrća, savršen za ručak ili večeru.
Jednostavan recept i predivan ukus sigurno će vas oduševiti!
Potrebno je:
1 srednja tikvica ili 2 manje
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 krompirt
suvi začin
1 kašičicu griza
slatka ml papika
50 ml kuvanog paradajza
suvi začin
ml. biber po želji
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu.
Kad omekša dodati tikvice na kockice, krompir i naliti da ogrezne vode.
Dodati vode još malo pa kad provri ubaciti paradajz i razmućenu kašičicu griza i slatke 1 ml paprike.
Pred kraj dodati 3 čena sitno seckanog belog luka. Dodati suvi začin i 1 ml bibera i na kraju seckan peršun.
(Espreso/PV)