Tikvice, Foto: Privatna arhiva

spremite

Punjene tikvice gotove bez prženja u dubokom ulju! internet poludeo za njima, prave se očas posla

Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.

Objavljeno: 22.09.2025. 10:51h

Ovo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju!

Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i mekoću iznutra.

Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.

Potrebno je:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

2 tikvice

3 jaja

100 gr šunkarice

3 kašike brašna

soli

malo ulja

50 gr kačkavalja

Priprema:

Tikvice oguliti (osem ako su mlade)

Iseći ih po dužini pa podeliti još jednom na pola.

Dobro posoliti, ostaviti 30 minuta, pa ocediti tečnost.

Na foliju staviti brašno, a u tanjir umutiti 2-3 jaja.

Tikvice uvaljati u brašno pa napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja i šunkaricom.

Provući ih kroz umućena jaja, zatim ređati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem.

Peći na 220 stepeni C 45-50 min

(Espreso/PV)