Pileći odresci bolji od pečenja, Foto: Privatna arhiva

ne propustite

Ovim pilećim odrescima ni PEČENJE nije ravno! Teško ćete ih naći na INTERNETU, a oduševljava sve redom

Poseban ukus im daje beli luk i kačkavalj, a finalni rezultat će vas oboriti s nogu.

Objavljeno: 19.09.2025. 09:50h

Baka nam ovog jutra donosi recept za pileće odreske koji su bolji i od pečenja.

Poseban ukus im daje beli luk i kačkavalj, a finalni rezultat će vas oboriti s nogu.

Potrebno je:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

par belog pilećeg mesa

100 gr kačkavalja

4 čena belog luka

veza peršuna

150 hr rendane šunkarice

ml biber

suvi začin

malo ulja

150 gr dimljene slanine

Priprema:

Meso raseći i malo izlupati između folije. U činiju staviti seckan peršun, izdrobljen beli luk i suvi začin dodati i malo ulja.

Sve izjednačiti. Meso premazati sa tim, pa preko dodati rendanu šunkaricu i rendani kačkavalj.

Uviti u rolnicu, a listove slanine poređati jednu do druge. Na foliju staviti na dno rolat, polako uviti u slaninu pa staviti u podmazan pleh.

Peći na 220 stepeni 50 minuta. Za kraj otkriti da zarumeni!

(Espreso)