Foto: Doris Assenheimer / Alamy / Alamy / Profimedia

LAKO JE!

Jaja se više neće lepiti za tiganj: Probajte 1 neuobičajen sastojak koji svi imaju u kući i gledajte

Konačno dobijate i čist tiganj i ukusan doručak.

Objavljeno: 18.09.2025. 09:43h

Svi ga imamo u kući i rešava ovaj problem u trenu.

Tajna savršenog prženog jajeta – jedan jednostavan sastojak koji sprečava lepljenje.

Koliko puta vam se dogodilo da se jaje zalepi za tiganj i pokvari doručak? Srećom, postoji jednostavan trik koji rešava ovaj problem i dodatno poboljšava ukus i teksturu jaja.

Nije potrebno koristiti skupe sastojke ili komplikovane tehnike – sve što vam treba verovatno već imate u kuhinji a to je pšenično brašno. Ovaj jednostavan dodatak ne samo da sprečava lepljenje, već daje jajetu zlatnu, hrskavu koricu koju mnogi obožavaju.

Kako koristiti pšenično brašno:

– Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. – Dodajte malo ulja ili putera. – Pospite tanak sloj pšeničnog brašna po zagrejanoj površini. – Ravnomerno rasporedite brašno po tiganju. – Razbijte jaje i pržite ga kao i obično.

Rezultat je jaje koje se lako odvaja od površine tiganja, sa zlatnom bojom i savršeno hrskavom teksturom.

Ovaj mali trik čini pripremu prženih jaja jednostavnom i prijatnom, tako da pšenično brašno može napraviti veliku razliku.

Konačno dobijate i čist tiganj i ukusan doručak.

(Espreso/Krstarica/DČ)