prijatno
Pita sa jabukama tako svilena i hrskava: Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog specijaliteta
Laka je za pripremu, a oblik malih rolnica je čini savršenom za posluženje.
Pripremite se za savršeni užitak! Ova pita je magična kombinacija hrskavih kora i svilenkastog, sočnog fila od jabuka i višanja.
Dodatak suvog grožđa daje joj poseban, bogat ukus. Laka je za pripremu, a oblik malih rolnica je čini savršenom za posluženje.
Idealna je za posle ručka, uz popodnevnu kafu ili za iznenadne goste. Uživajte u svakom zalogaju!
Potrebno je:
- tanke kore za pitu
- 600 gr rendanih jabuka
- 300 gr smrznutih višanja
- 50 gr suvog grožđa
- malo cimeta
- 2 kašike griza
- ulje
- kisela voda
Priprema:
Izrendati jabuke dodati cimet, suvo grožđe. Ubaciti griz pa zasladi po želji /ja nisam. Koru raširiti na sto pouljiti sa uljem i poprskati kiselom vodom.
Dodati drugu i nju isto tako i treću pa na nju razbacati rendane jabuke sa suvim grožđem i rasporediti po neku višnju. Saviti sa strane i uviti u rolat. Redjati jedan do drugog u pleh obložen pek papirom.
Rolnice premazati uljem pa ih iseći na pola i još svaku na pla da dobijete manje rolatiće. Peći na 200 stepeni C 40 minuta. Fine frskave sočne svilenkaste jako ukusne za posle ručka ili za posluženje.
Bonus video:
(Espreso)