Foto: Bakina kuhinja

MMMMM

Samo pravi kuvari znaju ovu tajnu: 1 namirnica i pohovano meso je uvek sočno, a korica hrskava

Pohovano meso je omiljeno jelo mnogih

Objavljeno: 11.09.2025. 12:28h

Otkrijte tajnu zbog koje će vaše pohovano meso biti savršeno sočno, a korica hrskava – samo pravi kuvari znaju ovaj trik!

Pohovano meso je omiljeno jelo mnogih, ali nije lako postići savršenu kombinaciju sočnosti i hrskave korice. Često brašno ili prezle ne daju željeni rezultat. Pravi kuvari znaju da postoji jedna tajna namirnica koja menja sve – i čini da meso bude uvek sočno, mirisno i savršeno pripremljeno.

Tajna koja menja sve

Ta magična namirnica je pivo. Kada se dodaje u smesu za pohovanje, pivo čini testo laganim, vazdušastim i omogućava da meso zadrži svoje sokove dok se korica peče do savršene hrskavosti. Rezultat je jelo koje mami osmehe i komplimente svakog ko ga proba.

Sastojci za savršenu smesu

3 jaja

5 kašika brašna

1 kašika prezli

1/2 kašičice soli

200 ml piva

Priprema

Umutite jaja, pa dodajte brašno, so, prezle i pivo. Dobro izmešajte da smesa bude homogena. Meso uvaljajte u ovu smesu i pecite na uobičajen način dok ne dobije zlatno-smeđu hrskavu koricu. Već posle prvog zalogaja oseća se razlika – sočno, mekano i savršeno pohovano!

Trik za dodatnu savršenost

Koristite hladno pivo – testo će biti laganije i hrskavije.

Uverite se da je ulje dovoljno vrelo pre pečenja.

Ne pretrpavajte tiganj – meso treba da se peče ravnomerno.

Samo pravi kuvari znaju ovu malu tajnu – dodajte pivo i vaše pohovano meso nikada neće biti suvo!

Podelite ovaj recept sa prijateljima i porodicom i uživajte u sočnom pohovanom mesu zajedno!

(Espreso/Krstarica/DČ)