Burek sa Zlatibora, Foto: Printscreen/youtube/ Deda Miletova Kuhinja

najbolji izbor

Burek sa Zlatibora je bolji od bilo kakvog kupovnog! Hrskaviji ne postoji ni u pekari, zagarantovano

Kombinacija praziluka i krompira u sočnom nadevu, zajedno sa hrskavim korama, stvara ukus kojem je teško odoleti.

Objavljeno: 04.09.2025. 07:51h > 08:20h

Nema ko ne voli burek zar ne?

Recept u nastavku preuzet je od starog majstora sa Zlatibora i prilagođen za svako domaćinstvo.

Kombinacija praziluka i krompira u sočnom nadevu, zajedno sa hrskavim korama, stvara ukus kojem je teško odoleti.

Potrebno je:

- 500 g kora za pitu (možete i domaće, razvučene)

- 5-6 krompira

- 1 praziluk

- so i biber po ukusu

- svinjska mast

- 250 ml vode

- 25 ml ulja

U nastavku pogledajte način pripreme.

(Espreso/blic žena/prenela PV)