Burek sa Zlatibora, Foto: Printscreen/youtube/ Deda Miletova Kuhinja
najbolji izbor
Burek sa Zlatibora je bolji od bilo kakvog kupovnog! Hrskaviji ne postoji ni u pekari, zagarantovano
Kombinacija praziluka i krompira u sočnom nadevu, zajedno sa hrskavim korama, stvara ukus kojem je teško odoleti.
Objavljeno: 04.09.2025. 07:51h
> 08:20h
Vanja Pejić
Nema ko ne voli burek zar ne?
Recept u nastavku preuzet je od starog majstora sa Zlatibora i prilagođen za svako domaćinstvo.
Kombinacija praziluka i krompira u sočnom nadevu, zajedno sa hrskavim korama, stvara ukus kojem je teško odoleti.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu (možete i domaće, razvučene)
- 5-6 krompira
- 1 praziluk
- so i biber po ukusu
- svinjska mast
- 250 ml vode
- 25 ml ulja
U nastavku pogledajte način pripreme.
(Espreso/blic žena/prenela PV)