Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Ukusan ručak koji će tamaniti i najveći gurmani: Sprema se brzo i lako, a uspeva baš svima, odlična ideja za obrok

Za ljubitelje krompita ovo će biti odličan izbor.

Objavljeno: 01.09.2025. 15:03h

Pire musaka biće idealan izbor za današnji ručak. Servirati je topu uz aneku lepu sezonsku salatu.

Sastojci:

* 1,5 kg krompira * 1/2 kg mešanog mlevenog mesa * 2 jajeta * 3 glavice luka * so, biber, biozačin * muskatni oraščić * 1 kisela pavlaka

Priprema:

1. Krompir oguliti i staviti da se kuva u posoljenoj vodi. Luk sitno iseckati i propržiti ga na malo ulja, dodati mleveno meso i ostale začine.

2. Kad je krompir kuvan, ispasirati ga, dodati malo mleka i maslaca i dobro promešati.

3. U vatrostalnu posudu staviti red pirea, red mlevenog mesa pa ponovo red pirea.

4. Musaku izbockati viljuškom, preliti pavlakom umućenom sa dva jajeta i staviti u zagrejanu rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)