NJAM, NJAM
Prija podelila recept za jelo koje Srbi obožavaju: Prste da poližeš, a caka je u jednoj stvari koju malo ko radi
Iako čak i sada izuzetno vodi računa o svojoj ishrani, Aleksandra Prijović punjenim paprikama ne može da odoli
Mlada pevačica donosi tradiciju u svojoj novoj objavi. Recept za punjene paprike, koji je nasledila od svoje majke.
Aleksandra Prijović, broji sitno do porođaja i sa nestrpljenjem iščekuje da na svet donese devojčicu. Budući da ne radi, jer se nalazi na trudničkom, ima pregršt vremena da sebi ugađa kod kuće, a jedan od načina jeste pripremanje hrane u kojoj uživa.
Iako čak i sada izuzetno vodi računa o svojoj ishrani, Aleksandra Prijović punjenim paprikama ne može da odoli, te je odlučila da sa pratiocima podeli recept za iste.
- Ne znam da kuvam, ali nedavno sam dobila želju da spremim punjene paprike, a mama mi nije bila tu. I kad je nema ja spremim isto kao što ona spremi - otkrila je Aleksandra Prijović, pa sa pratiocima podelila recept.
Sastojci:
600 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
100 g pirinča
1 jaje
1 kašika aleve paprike
2 paradajz
12 paprika babur
1 kašika brašna
pola litra paradajz soka
malo ulja, prstohvat soli, biber. suvi biljni začin.
Priprema
Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Otvore paprike zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza.
(Espreso/Srbijadanas/DČ)