probajte
Majstorski recept za posni burek po bakinom receptu: Svaki zalogaj je uživanje, specijalitet prste da poližete
Idealan izbor za ukusan obrok.
Otkrijte tajnu savršenog posnog bureka sa krompirom, pripremljenog sa ljubavlju po bakinom receptu.
Ovaj hrskavi burek, punjen sočnim krompirom i pripremljen sa samo nekoliko sastojaka, idealan je izbor za lagan i ukusan obrok.
Zgužvane kore mu daju posebnu teksturu, a mešavina kisele vode i ulja čini ga neverovatno sočnim.
Potrebno je:
- tanje gotove kore
- ulje
- 2 krompira
- so ili začin
- ml biber
- kisela voda
Priprema:
Na ulju propržiti sečen luk ili praziluk. Krompir oguliti i izrendati.
U krompir ubaciti luk i izmešati. Dodati začin ili so ml bibe i izjednačiti. Manju tepsiju obložiti jednom korom pa je podmazati.
Gužvati kore i ređati na dno jednu do druge poprskati kiselom vodom i malo uljem. Sraviti drugi red opet sa gužvanim korama pa poređati trećinu rendanog krompira.
Pokriti korama zgužvanim pa krompir poređati i tako do utroška materijala. Pokriti celom korom ušuškati burek preliti uljem i poprskati kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni. Izvrnuti na tanjir i seći toplu i služiti.
Bonus video:
(Espreso)