Čorba, Foto: Gastrofotos, Ivoro Estrategias, SL / Alamy / Profimedia

probajte

Domaća čorba koja nema konkurenciju: Ko je jednom proba poželeće ponovo, uspeva baš svima

Ovo će vas sigurno osvežiti i okrepiti nakon napornog dana.

Objavljeno: 15.08.2025. 15:36h

Ono što ovaj recept izdvaja od ostalih je krajnje jednostavna priprema, a rezultat je ništa manje dobar!

Ova jednostavna i ukusna čorba sa svežim zeljem kao glavnim sastojkom će vas sigurno osvežiti i okrepiti nakon napornog dana.

Priprema je krajnje jednostavna!

Sastojci:

– sveže zelje 2 veze – mladi crni luk 1 veza – ulje pola šolje – suvi biljni začin po potrebi – jedna kokošja kocka za supu – so po ukusu – biber po ukusu – brašno 1 kašika – pavlaka za kuvanje 100 ml – kisela pavlaka 1 kašika – vinsko sirće po ukusu

Na ulju propržite sitno seckani crni luk zajedno sa perima, pa dodajte brašno. Kad se uprži, dolijte vodu, ubacite kocku za supu i začine. U spremljenu tečnost dodajte seckane listove zelja, a na kraju sipajte neutralnu pavlaku i vinsko sirće. Služite s kiselom pavlakom.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)