probajte i vi - bez pečenja
Bum Bum torta po Natašinom receptu će vas zabezeknuti! Izgleda čudno, a ukus ćete zavoleti LUDO - 1 trik menja sve
Ova torta pomalo podseća na čizkejk, ali je bogatija po teksturi
Kada živa na termometru pređe 30 stepeni, poslednje što nam treba jeste dodatno zagrevanje kuhinje, a rerna u tim trenucima postaje neprijatelj broj jedan. Zbog toga su lagani, osvežavajući recepti bez pečenja sve traženiji tokom letnjih dana.
Jedan od pravih hitova ovog leta je Bum bum torta sa voćem, po receptu poznate Nataše Pavlović, autorke emisije Praktična žena, čije recepte publika godinama s poverenjem prati i rado priprema.
Ova torta pomalo podseća na čizkejk, ali je bogatija po teksturi – donosi spoj hrskave podloge od keksa, osvežavajućeg voćnog sloja i finog belog krema. Prava letnja poslastica, kako po ukusu, tako i po izgledu!
Bez pečenja i komplikacija, Bum bum torta je savršena za tople dane, letnje rođendane, okupljanja na terasi ili trenutke kada vam se jednostavno jede nešto lagano i slatko. Ako u frižideru imate jagode, maline ili bilo koje drugo crveno voće – već ste na pola puta do ove kremaste letnje čarolije.
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
200 g putera
par kašika mleka po potrebi
Voćni fil:
300 g jagoda, malina ili crvenog voća po izboru
100 g prah šećera
1 kašika gustina
sok od pola limuna
Beli fil:
500 g krem sira
200 ml slatke pavlake
200–300 g bele čokolade
1 želatin (10 g)
Priprema:
Izmešajte mleveni keks s otopljenim puterom i po potrebi dodajte malo mleka kako bi se masa povezala. Utisnite smesu u dno i stranice kalupa za tortu. U šerpi prokuvajte voće sa prah šećerom i limunovim sokom. Gustin razmutite u malo vode i umešajte u ključalo voće. Kuvajte dok se ne zgusne, pa ostavite da se prohladi.
Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Slatku pavlaku umutite. U drugoj činiji pomešajte krem sir s otopljenom belom čokoladom, pa dodajte umućenu pavlaku. Na kraju dodajte otopljen želatin i sve sjedinite.
Na keks podlogu sipajte polovinu belog fila, zatim ceo voćni fil, pa preostali beli fil. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati da se dobro stegne. Nakon hlađenja, prevrnite tortu na tanjir, lagano udarite kalup da se odvoji i servirajte!
Torta koja se ne peče nije samo osvežavajuća, već je i vizuelno atraktivna. Recept Nataše Pavlović još jednom je pokazao zašto je jedna od najpraktičnijih žena na ovim prostorima.
Bonus video:
(Espreso/Hello/Stil/M.S.)