recept
Najpoznatija srpska baka otkrila trik pomoću kog uspeva svaki sataraš! Osvaja ukusom, a miriše na leto
Naučite kako da luk sečete bez suza, papriku bez muke, i kako da postignete savršenu gustinu bez viška tečnosti.
Baka nam ovog jutra otkriva kako da napravite savršeni sataraš koji osvaja ukusom i mirisom.
Naučite kako da luk sečete bez suza, papriku bez muke, i kako da postignete savršenu gustinu bez viška tečnosti.
Brz, jednostavan i neodoljiv, sataraš je idealan kao glavno jelo ili prilog.
POTREBNI SASTOJCI
500 gr očišćene paprike
2 veće glavice luka
2 paradajza veća
ulje
suvi začin ...so
NAČIN PRIPREME
Isećo luk sitno. Da lik nebi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite 2 min u vodu. Zatim ga secite po želj.
Isecite papriku.Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.
Kad postane staklast /nikako nemojte dodavati vodu/ dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu
.Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti ne sasvim neka ostane malo kad see provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.
(Espreso)