prijatno
Nećete verovati da posna trpeza može biti tako dobra: Pita sa kupusom i blitvom po bakinom receptu, neodoljiva je
Kombinacija hrskavih kora i sočnog povrća pruža nezaboravan ukus.
Da li ste spremni za kulinarsko iznenađenje? U Bakinoj kuhinji otkrivamo recept za posnu pitu sa mladim kupusom i blitvom koja je toliko ukusna da ćete ostati bez reči!
I sami smo bili iznenađeni koliko je dobra, a priprema je tako jednostavna. Kombinacija hrskavih kora i sočnog povrća pruža nezaboravan ukus koji dokazuje da posna jela mogu biti vrhunska!
Ne propustite ovaj recept koji će sigurno postati vaš favorit, bez obzira da li postite ili ne. Pogledajte video i uverite se sami!
Potrebno je:
- 1/2 glavice mladog slatkog kupusa
- 1 praziluk ili običan crni luk
- 2 šargarepe
- 4 čena belog luka
- 1 veza blitve ili 200 gr spanaća
- suvi začin ulje
- 500 gr tankih kora
Priprema:
Kupus izrendati, luk iseckati i šergarepu izrendati.
Na ulju ispržiti, dodati šargarepu zatim luk i na kraju kupus i blitvu. Dodatu suvi začin i još dinstati da omekne.
Skloniti sa vatre. Premazati dve kore uljem, a na treći staviti nadev koji smo pržili rasporediti po celoj kori i uviti u rolnicu.
Sve do kraja dok se ne potroši sve. Poseći na rolnice i peći na 200 stepeni C 40 minuta.
Bonus video:
(Espreso)