Šnicle, Foto: Privatna arhiva

probajte

Ove pečene šnicle su remek delo! Toliko dobro izgledaju da ih mešaju sa prasećim pečenjem

Pravo bakino jelo koje će oduševiti celu porodicu!

Objavljeno: 04.06.2025. 09:52h

Pečene do savršenstva u rerni, ove šnicle postaju prave zvezde trpeze. Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu, uz nezaobilaznu toplu supu.

Pravo bakino jelo koje će oduševiti celu porodicu!

POTREBNO

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Za ovaj ukusan obrok, potrebno vam je:

2 veće pileće bele šnicle (od prsa)

suvi začin

100 grama šunke ili (tanko sečene)

100 grama kačkavalja (npr. gauda

,50 grama spanaća (svežeg ili odmrznutog i dobro oceđenog)

2 kašike krem sira (ili pavlake za kuvanje)

2 veća briketa spanaća

2 jaja

2 kašike brašna

1000 gr prezle il sojinih ljuspica malo sameti

1 čen belog luka so

Biber

Malo ulja

ulje

malo suve slanine listići

PRIPREMA

Šnicle izlupati izmednu folije posuti suvim začinom i ml biberom. Premazati krem sirom ili pavlakom i spanaćem . Spanać otopite briketee gotove 2 kom pa premazaite šnicke. Preko spanaća stavite neli list šunke i preko listove kačkavalja.

Preklopite pa uvaljajte u brašno jaja i prezle ili sojine mlevene pahuljice malo da budu krupnije

Odozgo idu listići suve slanine ili rendan kačkavalj. Peči na 210 stepeni C 45 min. ili duže da lepo porumene kao pečenje. Servirati uz krompir pire i neku lepu salatu,. Supa je neizbežna

(Espreso)