preporuka
Ove 3 salate su najbolje za vrele dane! Pucaju od hranljivosti i bez problema menjaju obrok
Od čuvene Cezar, preko paste sa piletinom, pasulja sa povrćem ili kus kusa, zameniće obrok i držati dugo sitim.
Konačno nam je stiglo leto, a temperature već probijaju termometar.
Sada je posebno važno povesti računa o ishrani i jesti što laganije stvari.
Zato vam donosimo 3 salate stvorene za vrele dane koje vam menjaju obrok.
Od čuvene Cezar, preko paste sa piletinom, pasulja sa povrćem ili kus kusa, zameniće obrok i držati dugo sitim.
HLADNA PASTA SA PILETINOM
Potrebno
200 g makarona
200 g pilećeg mesa po izboru
100 g šunkarice
100 g mariniranih šampinjona
2 paradajza
100 ml majoneza
1 kašika parmezana
Priprema
Meso skuvajte, odvojte od kostiju i isecite na sitne komade. Šunku isecite na kockice. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, isperite i ocedite. Šampinjone isecite na sitnije komade. Sve staviti u posudu i izmešajte. Sipajte majonez, posolite i izmešajte. Stavite u frižider da se ohladi. Pre serviranja stavite iseckan paradajz i pospite parmezanom.
KUSKUS
Potrebno
150 g kuskusa
250 ml vode
1 kašičica maslinovog ulja
10 čeri paradajza
1 paprika
1 krastavac
Za preliv:
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
1 kašičica šećera
so, biber
Priprema
Vodu posolite i stavite da provri, pa prelijte kuskus. Poklopite i ostavite da stoji pet minuta. Dodajte maslinovo ulje, izmešajte. Dodajte čeri presečen napola, krastavac i papriku isečene na kockice. Preliv: Pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, šećer, so i biber po ukusu. Sipajte preliv preko kuskusa sa povrćem i izmešajte. Služite hladno.
CEZAR SALATA
Potrebno
1 glavica zelene salate
250 g pilećih prsa
3 čena belog luka
5 kašika majoneza
2 šake krutona
2 kašike sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
1 kašika rendanog parmezana
1 limun (sok)
Priprema
Zelenu salatu sitno iscepkajte, dodajte malo maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk. Piletinu ispecite u rerni ili ispržite u tiganju, pa iseckajte na manje komade i dodajte u zelenu salatu. Polijte limunovim i vorčester sosom, majonezom, posolite po ukusu. Dodati krutone, izmešajte i pospite parmezanom.
(Espreso/alo.trpeza/prenela PV)