Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Recept star pola veka: Ručak bez mesa prste da poližete, ovako su naše bake spremale omiljeno jelo mnogih od nas
Ovaj recept nekada su znale sve domaćice.
Objavljeno: 31.05.2025. 14:18h
Bojana Savić
Ako nemate sastojke za klasičnu musaku, probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti.
Ovaj starinski recept nekada su znale sve domaćice.
Sastojci:
- 5oo gr krompira
- 2oo ml mleka
- 3 jajeta
- 1 kašika brašna
- 2-3 glavice crnog luka
- ulje za prženje
- so po ukusu
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ullje staviti na dno, pa staviti jedan red krompira. Ponovo staviti luk, pa krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)